Markedsledende leverandør av
vinterhager, rekkverk og skyvedører.

Biskopshavn

Rett utenfor Bergen, bratt ovenfor sjøen i Biskopshavn finner du en av våre mer spenstige konstruksjoner. Her er husets originale takrenne og loddbord erstattet med en halvmeter høy knevegg som gir mer høyde til innfesting av glasstaket. Glasstaket får dermed større skredde som gir penere estetikk og sørger for at snø og skitt lettere forsvinner av seg selv. Selve vinterhagen her er bare ca 5×4 meter stor, men ved å integrere den i kjøkkenet på denne måten får man en meget stor romfølelse og masse lys, man får nesten følelsen av å lage maten utendørs.

Vår oppdragsgiver, som også er byggmester, hadde bestemt seg for en uventet og dristig løsning som satte oss på en virkelig utfordring. Det var viktig for kunden med et lyst og luftig rom bygget i smekre veldikeholdfrie materialer. Pulverlakkert isolert aluminium er derfor et naturlig og selvsagt valg med sine smale rammer og sprosser som tar minst mulig oppmerksomhet. Mørk profil farge er også et godt valg for minst mulig vask og rengjøring. Store letthåndterlige skyvedører ut til den deilige terrassen var også et «must» for denne kunden, – på fine dager går terrasse og kjøkken i ett.

Tanken var at husets bærende hjørnesøyle skulle kamufleres inn i skyvedørsfasaden på en nesten usynlig måte. Håpet var at dette ville skape et meget lyst og generøst romslig preg på denne delen av huset. Problemer med innsyn trengte man ikke ta nevneverdig hensyn til da huset ligger fritt og høyt i terrenget. Her snakker vi om virkelig panoramautsikt med byfjorden foran og mot sør og Herdlafjorden i nordvest. Her kan du følge den yrende båttrafikken rundt Askøy døgnet rundt.

At det ble vellykket kan du nok de fleste være enige om. Resultatet ble et luftig og elegant allrom i tilknytning til kjøkkenet som samtidig så integrert i husest at en knapt lenger kan kalle det en vinterhage. På varme sommerdager kan en her åpne opp for luft og lys og skape en meget åpen fasade ut mot terassen.

Previous
Next

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!
 
 
 
 
 

    Kontakt

    Bestill Hjem