Markedsledende leverandør av
vinterhager, rekkverk og skyvedører.

Brattholmen

Høyt oppe på en knaus over det gamle handelstedet Brattholmen finner du dette huset. En mer idyllisk beliggenhet og med en slik utsikt til innseilingen til Bergen er det vel knapt mulig å oppdrive.

Med 180 graders utsikt til Raunefjorden og med små hyttebebodde holmer drysset vilkårlig utover bukten mot nord. Her bor du midt mellom gammel 1800-talls arkitektur og moderne urban bebyggelse. Sotra er i en voldsom ekspansjon og du finner ultrany og tradisjonsrikt gammel arkitektur i en raus blanding. Rett nedenfor huset med vår vinterhage ligger den gamle handelskaien, butikken og et digert, gammelt, vidunder av et kråkeslott. Det gamle hovedhuset på stedet er en unik sveitservilla, idyllisk beliggende innenfor den bratte holmen som har gitt navn til stedet.

Eierne utrykker stor entusiasme over sin nye vinterhage. Vi har tatt huset i bruk på en helt annen måte enn før. Jeg tror ikke vi har sett så lite på fjernsyn noen gang som etter at vi fikk vinterhagen ferdig. Nå kan vi sitte om kveldene og nyte utsikten fra Alverstraumen i sør til Sotrabroen i nord. Vi ser ungdommen kose seg nede på kaien og ute på neset om kveldene. Vi ser flyene ta av og lande borte på andre siden av fjorden og vi ser all båttrafikken passere rett utenfor. Et ganske så majestetisk syn er det å se de store cruisebåtene passere rett utenfor.

Denne vinterhagen er konstruert som en forlengelse av huset. Den er dradd nesten 4 meter ut, noe som gir rommelig plass til blomster, bord og stoler uten at du behøver å bekymre deg for å snuble over noen av dem. Her er også fått lagt ned varmekabler under flisene. Det gjør det behagelig å være her hele året. Du trenger heller ikke bekymre deg for om det kommer noen dråper på flisene når det står på som verst med sønnavind og vatten. Og det kan stå hardt på her, så det er viktig at konstruksjonen er tett og god.

Sett nedenfra selve kaien slår det meg at Veranda forhandleren her har levert en vinterhageløsning som virkelig kler huset arkitektonisk og som har hevet bokvaliteten betraktelig. Nå nyter vi huset skikkelig! Vi er veldig fornøyd med utførelsen, råd vi har fått underveis og med fagfolkene fra Veranda forhandleren. De gjorde en utmerket jobb!

Eirik Rennedal
Skrubbenesveien, Brattholmen, Sotra

Previous
Next

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!
 
 
 
 
 

    Kontakt

    Bestill Hjem