Markedsledende leverandør av
vinterhager, rekkverk og skyvedører.

Morvik

«Det er nå over 30 år siden vi sto på tomten første gang og så den fantastiske utsikten over byfjorden. Vi falt pladask. Her ville vi bygge.

Utbyggeren den gang leverte kun typehus fra danske “Mosby”, så vi hadde kun deres katalog å velge i. Her på bjerget er det kanskje arkitektonisk sett en litt fremmed fugl. Noe litt spesielle linjer og mye bruk av teglstein og mahogny. Men huset var fullt av særpreg og sjarm.

Og ikke minst, – det ble levert med vinterhage. I mahogny og glass.
Ikke den mest ideelle kombinasjon, skulle det vise seg. Lekkasjer var et problem. Stadige tilbakevendende lekkasjer ned i kjellerleiligheten under, tærte på tålmodigheten.

Da den gamle vinterhagen til slutt lakk som en sil, var vi ikke i tvil om at den neste skulle bygges i et materiale som bedre tåler tidens tann, vær og vind og ikke minst vårt tøffe bergensregn. Konklusjonen var at den måtte være i aluminium og vi lette rundt for å finne en seriøs leverandør. Det fant vi i kvalitetsløsningene fra Veranda.

Vinterhagen flukter også i dag med vinkelen fra taket, noe som gjør at huset har fått beholde sitt flotte arkitektonisk preg. Selv etter 30 år gir det en moderne svung over linjene. Samtidig gjør de store, skrå vindusflatene vinterhagen svært utsatt for vær og vind. Aluminium har ingen problem med det.

Med den gamle vinterhagen i mahogny, fulgte der også med temperaturproblemer grunnet den gamle typen termopanglass. Iskaldt om vinteren og glovarmt om sommeren. Enkelte sommerdager målte vi temperaturer over 50 grader! Det sier seg selv at de dagene måtte vi sette på full utlufting. Dagens kvalitet på glasset og konstruksjonen med brutt kuldebro i aluminiumsprofilene gjør disse problemene til en saga blott. Vi er også spesielt fornøyd med de innebygde spotlampene i bjelkene som er med på å gi god stemning i rommet.

Alt i alt er det utrolig hvordan bedret kvalitet i materialbruken totalt kan endre bruksverdien. Med soldempende energiglass er vinterhagen behagelig sval om sommeren og varmekablene i gulvet sørger for at vi kan nyte rommet og utsikten til sjøen året rundt.»

Eli Østenstad
Morvik, Åsane

Previous
Next

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!
 
 
 
 
 

    Kontakt

    Bestill Hjem