Markedsledende leverandør av
vinterhager, rekkverk og skyvedører.

Voss Langbrekk

«Crystal Palace på Kyte.»

Nå når det er ferdig innvendig, synes vi resultatet er skikkelig vellykket. Mellombygget binder kjøkken og gjestehus sammen på en utmerket måte. Her kan vi slappe av i godstolen med en fantastisk utsikt nedover mot Voss.

På veggene har vi hengt opp gamle kunstverk fra det nedrevne sommerhuset vårt ved Lønavatnet. Kusntneren Hustveit reiste i sin tid rundt og dekormalte rett på veggene på hus og hytter i området. Så Dolk var nok ikke den førstemann ute der.. Under rivningen tok vi vare på veggene med utsmykning og har hengt de opp forskjellige steder i huset. Gamle originale dører er tatt vare på og den fineste har vi satt inn i det nye laftebygget. Høyt oppe under mønet fungerer et gammelt, utsmykket medisinskap som «sikringskap» og alle ledninger er samlet der.

Mange tilfeldigheter satte dette byggeriet i gang. Vi snekret litt på huset, endret litt her og der, men ble aldri helt fornøyd med retningen det bar. Ved en tilfeldighet kom vi i kontakt med en lokal snekker som drev på med å lafte en tømmerstue inne på en løe. Vi tok en titt på den og ble vi enige om å kjøpe stuen som et gjestehus. Etter mye om og men kom vi fram til en god plassering ved enden av huset og en tanke om at kanskje et mellombygg kunne binde husene godt sammen. Blande gammelt og nytt. En gammel kollega, Gunnar Kjærland, skisset et utkast vi kunne like. Etter å spurt oss litt for, fant vi fram til en kreativ Veranda forhandler i Bergen og drøftet ideene med dem. De foreslo å endre litt på vinkler og utseende. Når vi var fornøyd styrkeberegnet de det hele og vi kom fram til en løsning som kunne fungere.

Vinterhagebygget er konstruert fullstendig selvbærende. Laftebygget vil trenge tid til å «sette seg» og konstruksjonen sikrer at dette ikke medfører siging og lekkasjeproblemer. Verandas vekt på soliditet og kvalitet gjør at dette vil fungere problem og vedlikeholdsfritt i mange år fremover. Vi er kjempefornøyd med Veranda forhandlerens ideer og service gjennom hele prosessen.

Britt-Helen og Steinar Hjørnevik
Voss

Previous
Next

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!
 
 
 
 
 

    Kontakt

    Bestill Hjem