Lukk

Velkommen til ditt nye drømmerom!

Veranda Vinterhager og hagestuer blir produsert i Bergen spesielt tilpasset norske forhold og produseres etter dine spesifikasjoner. Du trenger ikke å ta hensyn til ”standard moduler”, fordi du selv bestemmer størrelse og fasong og ikke minst fargen på de vedlikeholdsfrie aluminiumsprofilene!


Veranda leveres i alle tenkelige fasonger og til alle mulige bruksområder, skreddersydd til ditt bruk! Med seriene Basic, Iso, Comfort og Extreme har vi løsninger som dekker alle de norske årstider og dine ønsker, enten du ønsker en enkel uisolert løsning til sommerbruk eller en fullisolert løsning som mer eller mindre skal integreres i boligen din - eller kanskje noe midt i mellom? 

 

Til alle Verandaløsningene finnes alle mulige typer glass å velge i mellom, soldempende, støydempende, ugjennomsiktig, etc. etc. Veranda skreddersyr løsninger som passer deg, din livsstil og din arkitektur!

 

Sett av god tid til på å studere de ulike seriene og glasstyper slik at du foretar riktig valg til ditt bruk. Sammenligne gjerne de vedlikeholdsfrie aluminiumskonstruksjonene fra Veranda med plast og tre-løsninger fra andre leverandører - du vil nok etter hvert oppdage alle fordelene med fleksible vedlikeholdsfrie løsninger i aluminium, og grunnen til at Veranda gjerne koster litt mer. De ulike modellene vi tilbyr kan du lese mer om under her.

 

Snakk med din Veranda forhandler om mulighetene med Veranda!  Last gjerne ned Verandaguiden og la deg inspirere.

 

Kontakt oss hvis du ikke finner svar på dine spørsmål på vår nettside eller i katalogen. Du kan også benytte deg av produktskjemaet under for å bestille din nye Veranda. Vi ønsker lykke til med planleggingen av familiens nye favorittrom!

 

 

 

 • Veranda er skreddersøm!

   

  Veranda® vinterhager og hagestuer blir produsert i Bergen spesielt tilpasset norske forhold og produseres etter dine spesifikasjoner. Du trenger ikke å ta hensyn til «standard moduler» fordi du selv bestemmer størrelse, fasong, hvor du ønsker skyvedører/vinduer/dører og ikke minst fargen!

   

  1. Sammen med din veranda forhandler finner du de beste løsningene for din skreddersydde vinterhage og du får et prisoverslag på prosjektet.

  2. Veranda forhandleren kan tegne prosjektet ditt i 3D. 

  Husk at frittstående bygg, tilbygg og fasadeendringer på huset ditt kan være søknadspliktig til kommunen du bor i. Undersøk gjerne med din kommune

  3. Når byggetillatelsen foreligger kan produksjonen av din vinterhage starte!

  4. Din nye Veranda leveres i hensiktsmessige moduler slik at montasjen skal gå raskt og enkelt.

  5. Når fundamentet er klart kan montasjen starte. Verandaforhandleren kan hjelpe deg med detaljer angående fundamentet.


   

 • Utforming og fasong

   

  Det første vi må gjøre er å bestemme utforming og fasong på din nye veranda. Her tar man hensyn til bygningen den skal knyttes sammen med. Kontraster er ofte bedre enn noe som passer sånn «noenlunde».  Det er lurt å bruke god tid på planleggingen av ditt nye uterom og studere mulighetene nøye både når det gjelder utforming, farge, isolasjon og glasstype. Til sommerbruk er jo gjerne ikke isolasjon det man legger mest vekt på, men husk at mange ønsker å benytte sitt nye, lyse og trivelige uterom langt mer enn man først hadde tenkt. Og da er det jo dumt å ha valgt “feil” løsning.

   

  Sett av god tid til på å studere de ulike seriene og glasstyper slik at du foretar riktig valg til ditt bruk. Sammenligne gjerne de vedlikeholdsfrie aluminiumskonstruksjonene fra Veranda med plast og tre løsninger fra andre leverandører, - du vil nok etter hvert oppdage alle fordelene med fleksible vedlikeholdsfrie Verandaløsninger i aluminium. Veranda har ingen standard størrelser og bygger akkurat den vinterhagen, hagestuen eller uterommet du drømmer om. Våre produkter kan gjerne også kombineres med andre tradisjonelle byggematerialer.

   

  Selv om en Veranda består av mye glass vil den nok alltid stjele litt lys. Ventilasjon til både vinterhagen og rommet bak er også en viktig faktor. Din nye Veranda er et nytt rom som i praksis blir et tilleggsareal til huset ditt, sannsynligvis blir det også det mest populære rommet! Tenk derfor grundig igjennom om du skal velge en uisolert, halvisolert eller fullisolert veranda. Valg av riktig glass er derfor også viktig.

   

  For at prosjektet ditt skal bli så vellykket som mulig, bør du tenke grundig gjennom alle kriteriene. Uansett vil vi hjelpe deg gjennom hele prosessen slik at ditt prosjekt blir akkurat slik du ønsker!

   

  Du kan ta utgangspunkt i en av de 13 Veranda modellene og være din egen arkitekt. De kan du kan forme dem slik du ønsker og velge dør og vindusplassering, farge på profiler, den glasstypen du ønsker, etc. Eller du kan ta utgangspunkt i noe helt annet og bruke din egen fantasi eller en profesjonell arkitekt til utformingen!

   

  Snakk med din Veranda forhandler om vinterhagemodellene fra Veranda, eller send oss et forespørselsskjema!

   

  NATUR er en av de mest populære løsningene. Med sine rette hjørner får man også utnyttet plassen mest mulig og har store veggflater til disposisjon for dem som ønsker størst mulig åpningsmuligheter.

  BEHAG er i utgangspunktet en frittstående løsning til mange formål. Behag leveres med pyramidetak, også kalt telttak, som er et tak med kvadratisk grunnflate og fire likt skrånende trekantformede takflater som møtes i en sentral spiss øverst.

   

  TRIVSEL er en paviljong variant som sammenkoples med eksisterende bygning. TRIVSEL kan leveres med ulikt antall fasetter og de rette veggene gir rom for store åpningsmuligheter.

   

  VARME med sitt valmede tak er et populært valg. Med sine rette hjørner får man også utnyttet plassen mest mulig og har store veggflater til disposisjon for dem som ønsker størst mulig åpningsmuligheter.

   

  FRED er en god løsning til innvendige hjørner men kan også utføres i mange andre varianter,

   

  HARMONI er velegnet til utvendige hjørner og til frittstående løsninger hvor hjørnet oppføres i mur eller tre.

   

  ÅPEN er en klassisk form  som kan benyttes frittstående eller bygges sammen med  eksisterende bygg. 

  Åpen brukes også i utstrakt grad

  som glassgård mellom bygninger.

  Saltak er den mest utbredte takformen i tradisjonell byggeskikk og arkitektur de fleste steder verden.

   

  LUN har en ark på taket som gir en lys og luftig løsning. Velegnet der hvor man har liten høyde og ønsker større takhøyde foran.

   

  RO er en frittstående paviljong løsning basert på modellen LYS og kan leveres med ulikt antall fasetter.  De rette veggene gir rom for store åpningsmuligheter.

   

  LYKKE med avkuttede hjørner og valm på taket er en smekker løsning som er mindre plasskrevende enn en rektangulær løsning.

   

  LYS er en trivelig paviljongløsning som kan leveres med ulikt antall fasetter.  

   

  FRI er en variant som brukes mye i forbindelse med utbygg til hus med valmet tak.

  VIDE er en lekker løsning med bærekonstruksjon i limtre. I kombinasjon med store vindusflater får du et lyst og lekkert rom som kan benyttes til utallige formål; stue, kjøkken, ekstra soverom, trimrom, arbeidsrom, etc. Lekker lysgård i taket kan utføres som saltak, pulttak eller valmet tak og gir et eksepsjonelt lys som må oppleves.
    SKREDDERSØM

  Passer ingen av modellene til ditt prosjekt? Ingen problem – vi har ingen faste moduler!

   

   

   

   

 • Isolert eller ikke isolert - det er spørsmålet!

   

  Bruk nok tid på planleggingen av ditt nye uterom og studer tilbudet nøye. Lav U­-verdi  (god isolasjon) på glasset betyr ikke nødvendigvis at resten av konstruksjonen er godt isolert og egnet til helårsbruk. Skal du ha en løsning til helårsbruk bør du forvisse deg om at der er minimum 2 ­lags energiglass og at hele konstruksjonen har brutt kuldebro. Til sommerbruk er jo gjerne ikke isolasjon det man legger mest vekt på, men erfaringsmessig er det jo mange som ønsker å benytte sitt nye, lyse og trivelige uterom langt mer enn man først hadde tenkt.

   

  Vær også oppmerksom på at en glassrute i seg selv er adskillig dårligere isolert enn en vanlig vegg eller tak selv om man velger det­ beste ­glasset­ som ­fi­nnes. ­En­ vinterhage med ustrakt bruk av glass vil derfor kreve mer energi til oppvarming i den mørke årstid enn et vanlig rom. På den annen side vil man til en viss grad få tilført varme gjennom glassflatene når­ solen ­titter­ fram. ­I ­mange tilfeller kan det også være nødvendig med varmekabler i renner og nedløp for å sikre snøsmelting og hindre isdannelser som kan skape lekkasjer.


  De som forhører seg om priser på hagestuer og vinterhager vil oppleve store prisforskjeller.  Prisforskjellene gjenspeiler seg ofte i kvalitetene på materialene som benyttes, en lav pris har ofte en billig løsning. Mange aktører importerer sine produkter ferdig produsert fra utlandet. Dette er ikke alltid like heldig for sluttbruker som kan oppleve problemer av ulike slag i ettertid fordi produktet i utgangspunktet er beregnet for helt andre markeder enn Norge med sitt barske klima. Veranda® produktene blir produsert i Bergen og er tilpasset det norske klima!

   

  Tenk derfor over følgende:

   

  • Skal vi bygge en hagestue, et uterom, en vinterhage eller kanskje en innglassing?
  • Skal vi bygge den isolert eller uisolert, eller kanskje halvisolert?
  • Skal vi bruke enkelt eller dobbelt glass, kanskje isolerglass, 2 lags glass eller 3 lags glass, energiglass, eller super energiglass?
  • Skal glasset være herdet eller laminert, skal vi ha U-verdi på 2,0 eller 1,1 eller kanskje 0,8?

   

   

  Der er mange begreper og forvirringen kan ofte være stor. Som det framgår av tabellen under finnes der i tillegg en del

  oppgraderingsmuligheter til Comfort modellen som kan vurderes.

   

   

  Veranda Basic

   

  Basic leveres med uisolerte aluminiumsprofi­ler ­og ­med­ enkelt eller­ 2­ lags ­glass ­og polycarbonatplater med U­-verdi på 2,0 i taket. Skyvedørene leveres med innvendig låsetapp uten nøkkel, men utvendig nøkkellås kan bestilles som tillegg.

   

  Til «8 måneders bruk» rekker det vanligvis med en u­isolert konstruksjon. Man skal imidlertid være oppmerksom på utfordringene med mulige kondensproblemer som kan oppstå. Det kan fort bli fordyrende å varme opp uisolerte rom i vinterhalvåret, da de normalt sett ikke regnes som vanlige innerom. Har du planer om å benytte din nye Veranda i den kalde årstid bør du vurdere en Comfort eller en Extreme med brutt kuldebro.

   

  • U-isolert konstruksjon
  • 6-8 måneders bruk
  • Polykarbonat eller glass i taket
  • Optimal holdbarhet og lang levetid
  • Tilpasset materiale til nye miljøstandarder
  • Stort utvalg i utførelser
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rustproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

  Veranda ISO

   

   

  ISO leveres med uisolerte aluminiumsprofi­ler ­og ­2­ lags­ glass­ og polycarbonatplater med Uverdi på 2,0 i taket. Skyvedørene leveres med innvendig låsetapp uten nøkkel, men utvendig nøkkellås kan bestilles som tillegg.

   

  På grunn av isolerglasset vil ISO forlenge bruksmulighetene noe, men som på Basic vil der her også være utfordringer med mulige kondensproblemer. Det kan fort bli fordyrende å varme opp uisolerte rom i vinterhalvåret, da de normalt sett ikke regnes som vanlige innerom.

   

  Har du planer om å benytte din nye Veranda i den kalde årstid bør du vurdere en Comfort eller en Extreme med brutt kuldebro.

   

  • U-isolert konstruksjon
  • 8-10 måneders bruk
  • Polykarbonat eller glass i taket
  • Integrerte takrenner
  • Optimal holdbarhet og lang levetid
  • Tilpasset materiale til nye miljøstandarder
  • Stort utvalg i utførelser
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rustproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

  Veranda Comfort 

   

  Comfort leveres som standard med 2 ­lags energiglass med U-­verdi 1,1 og polycarbonatplater med U-­verdi på 1,1 i taket. Andre glasskvaliteter kan også leveres.

   

  Skyvedørene leveres med 3 punkts lås og gjennomgående nøkkellås som standard. Aluminiumsprofi­lene ­er ­52 mm ­dype ­og­ har brutt kuldebro som i praksis betyr at utsiden og innsiden består av uavhengige deler som er bundet sammen av en isolator.

   

  Til forskjell fra Basic vil inneklimaet være langt mindre påvirket av utetemperaturen og kondens vil normalt ikke lenger være noe problem så lenge inneluften inneholder normal luftfuktighet.

   

  Ref. gjerne www.inneklima.com for nyttig info.

   

  • Isolert konstruksjon
  • Helårsbruk
  • Polykarbonat eller glass i taket
  • Integrerte takrenner og nedløp
  • Optimal holdbarhet og lang levetid
  • Tilpasset materiale til nye miljøstandarder
  • 2 lags energiglass
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rustproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

   

  Veranda Extreme

   

  Extreme leveres med 3 lags energiglass med U­-verdi  0,8 og polycarbonatplater med U-­verdi på 1,1 i taket. Glass med enda bedre isolasjon kan leveres om ønskelig.

   

  Skyvedørene leveres med gjennomgående nøkkellås som standard.

   Aluminiumsprofi­lene ­har ­brutt­ kuldebro­ som ­i ­praksis betyr at utsiden og innsiden består av uavhengige deler som er bundet sammen av en isolator. Inneklimaet vil dermed være langt mindre påvirket av ute temperaturen og kondens vil normalt ikke lenger være noe problem så lenge inneluften inneholder normal luftfuktighet.

   

  Ref. gjerne www.inneklima.com for nyttig info.

   

  • Isolert konstruksjon
  • Helårsbruk
  • Polykarbonat eller glass i taket
  • Integrerte takrenner og nedløp
  • Optimal holdbarhet og lang levetid
  • Tilpasset materiale til nye miljøstandarder
  • God varmeisolasjon
  • Stort utvalg i utførelser
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rustproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

   

   

   

 • Materialer

  Aluminium, det ultimate byggemateriale!  Aluminium er et meget stabilt og pålitelig materiale med unike tekniske og estetiske kvaliteter, og som attpåtil er miljøvennlig! Aluminium kan resirkuleres enkelt og ubegrenset. Resirkulert aluminium har de samme egenskapene som etter første gangs bruk. Av alle metaller er aluminium det materialet som best beholder sin resirkuleringsverdi.

   

  I dag blir 70–80% av aluminiumsprodukter resirkulert, og nesten 30% av aluminium i daglig bruk kommer fra gjenvinning. Aluminium som byggemateriale har mange fordeler:

   

  • Optimal holdbarhet
  • Lang levetid
  • Tilpasset nye miljøstandarder
  • God varmeisolasjon med brutt kuldebro
  • Stort utvalg i utførelser
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rust eller råteproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

  Uten brutt kuldebro

  Benyttes i Veranda Basic og Basic ISO. Den u­isolerte konstruksjonen ­består ­av ­hele­ aluminiumprofiler­ som leder varme og kulde begge veier. Denne konstruksjonen vil i stor grad være påvirket av utetemperaturen og det kan ofte kondensere og dannes is på innsiden ved kalde utetemperaturer.­ Ved ­å­ bruke­ isolerglass ­i­ uisolerte­ profiler­ kan ­man forlenge sesongen noe, men kondens og is på aluminiumsprofilene vil ikke ­kunne­ unngås.

  Med brutt kuldebro

  Benyttes i Veranda Veranda Comfort og Veranda Extreme.  Dette ­er­ et ­prinsipp­ hvor aluminiumsprofilene består ­av to deler som er bundet sammen av et isolasjonssteg av polyamid som i prinsippet skiller den ytterste delen av aluminiumsprofilen­ fra ­den ­innerste.­

   

  Dette­ vil­ medføre­ at den innerste delen er langt mindre påvirket av utetemperaturen og vil bli isolert mot kulde om vinteren og varme om sommeren.­ Selv­ om aluminiumsprofilen ­har­ brutt ­kuldebro er­ der stor­ forskjell­ på ­isolasjonsevnen­ fra ­profil­ til­ profil­ og system til system.

   

  Veranda Comfort er f. eks. ikke like godt isolert som Veranda Extreme, enkleste måte å illustrere dette på er f. eks å tenke seg isolasjon med ulike tykkelser. Det er også viktig at der er brutt kuldebro i hele konstruksjonen inklusiv både karm og ramme.

   

  Noen leverandører reklamerer med “isolerte” dører og har gjerne brutt kuldebro i selve dørene mens ytterammen/karmen består av en skinne i topp og bunn uten brutt kuldebro!

 • Valg av skyvedører

   

  Skyvedører til uterom, innglassing, vingerhager og hagestuer

   

  Skyvedør med 2 skyvbare felt på 2 skinner. Kan åpnes rundt 50 %.

   

  Skyvedør med 3 skyvbare felt på 3 skinner. Kan åpnes rundt 60 %. Kan også leveres med 6 skyvbare felt.

   

  Skyvedør med 4 skyvbare felt på 2 skinner.

  Kan åpnes rundt 50 %.

   

  Skyvedør med 4 skyvbare felt på 4 skinner. Kan åpnes rundt 70%. Kan også leveres med 8 skyvbare felt.

   

 • Valg av vinduer

   

  Alle våre åpningsvinduer leveres innadslående. Det er forskjellig type hengsling tilgjengelig i sortimentet, se oversikt under her:

   

   

  Fast aluminiumskarm som ikke kan åpnes.
  Aluminiumskarm med bunnhengslet åpningsramme
  Aluminiumskarm med sidehengslet åpningsramme.
  Aluminiumskarm med åpningsramme som både kan åpnes sideveis og vippes inn i toppen for lufting.
  Fast skrå aluminiumskarm som ikke kan åpnes.
  Skrå aluminiumskarm med bunnhengslet åpningsramme.

   

   

   

 • Valg av dører

   

  Våre dører kan leveres høyre eller venstre hengslet eller 2-fløyet. Dørene kan også leveres innadslående.  

    

  Tradisjonell enfløyet dør med håndtak på en eller begge sider.
  Tradisjonell tofløyet dør med håndtak på en eller begge sider.

   

   

 • Valg av glass

   

  Glass utgjør naturlig nok store deler av din vinterhage eller uterom. Det er derfor viktig å ta en grundig vurdering av ditt behov og om man har behov for andre typer enn det som er standard. Veranda kan tilby et stort utvalg av glasstyper med ulike egenskaper som kan benyttes for å oppnå ulike funksjoner. Spør din Veranda forhandler om råd!

   

  Der finnes også flere alternativer for dem som ønsker mindre glass flater og mer «tette felt». Det kan være man ønsker ugjennomsiktige alternativer av estetiske grunner eller fordi man ikke ønsker direkte innsyn fra naboen. For å oppnå dette kan man benytte ugjennomsiktig glass, tettfeltplater i aluminium.

   

  .

  Selvrensende glass virker på den måten at UV strålene fra solen bryter ned smusset som havner på vinduet slik at regnet skyller det av. Selvrensende ­glass­ er­ ømfintlig ­ovenfor saltvann­ og­ selvrensingseffekten avhenger av forskjellige forhold som hvor åpent det er foran vinduet, hvor mye sollys som slipper til og hvor mye  regnvann som treffer glasset, etc.

  Sikkerhetsglass benyttes først og fremst for å redusere personskader ved sammenstøt hvis man f.eks. skulle være så uheldig å gå mot en stengt skyvedør og knuse glasset. Ved ytterligere forsterkning av glasset oppnår man betegnelsen sikringsglass som også gir en god sikring mot innbrudd og vandalisme. Ved bruk av laminert glass i disse kombinasjonene reduserer man ved bruk av laminert glass også falming av interiøret.

  I en Veranda® med mye glass bør man vurdere solbeskyttende glass for å redusere solvarmen på solrike dager. Behovet for solbeskyttende glass er størst i sør­ og vestvendte fasader og i taket. Til en viss grad er det også hensiktsmessig i fasader som vender mot øst for å dempe virkningen av morgensolen. Mot nord er det ikke alltid nødvendig.

   

   

  Polycarbonat ”kanalplater” benyttes hovedsakelig som takplater der man ønsker en ugjennomsiktig fylling med god lysgjennomgang. Platene leveres hovedsakelig i 16, 25 og 32 mm tykkelse, har god isolasjonsevne og er betydelig lettere enn glass. Polycarbonat ”kanalplater” er imidlertid betydelig mer støyende enn f. eks. glass i en kraftig regn eller haglskur.

  16 mm tykkelse Opal eller gjennomskinnelig

  32 mm tykkelse Opal eller gjennomskinnelig

   

   

  Tettfelt plater benyttes gjerne som brystningspaneler og som tette felt i tak og vegger. Tettfelt plater i aluminium er produsert av pulverlakkerte aluminiumsplater og kan leveres i alle RAL farger. Veranda® tettfeltplater kan leveres i både isolert og uisolert utførelse. Benyttes der en ønsker ugjennomsiktig vegg eller tak, ofte brukt i brystninger.


   

  24 mm tykkelse på fyllingene.

  32 mm tykkelse på fyllingene.

   

   

  Sikkerhetsglass og sikring av glassfelt
  Lover og regler er som skapt for å skape forvirring og frustrasjon. Mange av dem, om ­ikke de­ fl­este,­ gir­ uklar ­informasjon ­og må ofte tolkes, men det er selvsagt viktig at reglene tolkes ut i fra at de i utgangspunktet er laget i den beste hensikt for å skape gode og trygge bygg og bygningsdeler.

   

  I hovedsak er der to regelverk å forholde seg til når det gjelder Byggtekniske krav:

   

  • Norsk Standard (NS) – en benevnelse på standarder utgitt av Standard Norge.
  • TEK10 – en forskrift til den norske plan­ og bygningsloven av 2008.

   

  Sikring av glassfelt

  Norsk Standard er frivillig å bruke, men TEK10 er en lov som må følges. NS og TEK10 er samstemte på mange områder men der er også en del avvik dem imellom, ikke minst når det gjelder krav om bruk av sikkerhetsglass i bygg. Sikring av glassfelt kan i utgangspunktet gjøres på mange ulike måter, f.eks ved at glasset skjermes, der etableres en brystning på mer enn 80 cm høyde, eller at det benyttes et sikkerhetsglass.

   

  Krav til sikring er der faren for sammenstøt er størst og ikke minst der det er ferdsel av mennesker og dyr. Det er et absolutt krav til sikring i alle glassfelt som vender mot balkong, terrasse og lignende uansett etasje. I boliger er der i tillegg krav om sikring av vindu og glassfelt i yttervegg fra og med tredje etasje. I ferdselsveier er det ikke krav til sikring.

   

  Løsning

  Enkleste løsning ville selvsagt være å benytte sikkerhetsglass overalt, da hadde man jo sluppet å tolke regler og alltid hatt sitt på det tørre. Ulempen er jo at Veranda® produktene hadde blitt unødig fordyret. I et forsøk på å holde kostnadsnivået på et så akseptabelt nivå som mulig har Veranda® derfor valgt å tilby sikkerhetsglass i dører der det er et absolutt krav. Det er derfor viktig at kunde og Veranda® er samstemte i hvilke dører og vinduer som skal leveres med sikkerhetsglass og hva som skal sikres på andre måter.

   

   

 • Farger og vedlikehold

  Velg pulverlakkert aluminiums konstruksjon – unngå å bruke hele sommerhalvåret med flikking og maling!

   

  I Veranda bruker vi aluminiumsprofiler til i våre konstruksjoner. Aluminiumsprofiler er solide og gir en bortimot evigvarende konstruksjon som aldri vil råtne eller ruste. Med aluminium bygger vi smekre konstruksjoner som ikke stjeler mer oppmerksomhet enn nødvendig.

   

  Stort utvalg av farger!

  Grunnprisen på Veranda® er basert på RAL9010 hvit med blank overflate - men mot et lite pristillegg kan du velge mellom mer enn 200 forskjellige farger på aluminiums profilene. På Comfort og Extreme serien kan du også velge mellom ulike farger utvendig og innvendig.

   

  Utvalgte Veranda farger

  Veranda kan tilby 16 utvalgte farger til en rabattert pris. Det er imidlertid kun hvit som er lagerført så det må påregnes lengre leveringstid på disse utvalgte fargene. Disse 16 utvalgte Veranda fargene (som er markert med (G) etter farge koden) har en flott ru og matt GRANIT overflate som passer i de fleste miljøer.

   

  *Trykk på bildene for å laste ned

   

   

 • Bærekonstruksjon

   

  Aluminiumsprofiler er solide og gir en bortimot evigvarende konstruksjon som aldri vil råtne eller ruste!

   

  Veranda® bygger din veranda med forsterket bærekonstruksjon i aluminium som gir et solid og estetisk uttrykk. Bærekonstruksjonen i din nye veranda består av solide hjørnestolper, selvbærende taksprerr og takrenner. De selvbærende takrennene er integrert i bære­konstruksjonen og leder unna regnvann i nedløp som plasseres der du ønsker,

   

  Med unntak av modellen VIDE er bæresystemet i en Veranda utført i aluminium, noe som gjør konstruksjonen meget solid og stabil. En bærekonstruksjon i aluminium blir meget smekker i fohold til f eks. en tilsvarende konstruksjon i tre.

   

  Når man også tar i betraktning at aluminium er vedlikeholdsfritt samtidig som det gir en unik estetikk er jo valget enkelt. I noen tilfeller blir Veranda konstruksjonene forsterket med sekundære­ stålprofiler­ som enten kan ligge skjult i aluminiumsprofilene­ eller­ under­ som en synlig bærekonstruksjon.

   

   

 • Lås og sikkerhet

   

  Sikkerheten er et viktig element både for din eiendom, deg, og de du er glad i!

   

  • Comfort skyvedører leveres med 3­ punkts lås med innvendig og utvendig sylinderlås som standard.
  • Basic og Iso skyvedører leveres med 1 punkts lås med innvendig låstapp uten nøkkel som standard. Utvendig lås med nøkkel kan tilleggsbestilles.
  • Slagdører leveres med ordinært dørhåndtak og innvendig knappsylinder og utvendig sylinderlås med 3 nøkler som standard.
  • Vinduer leveres med innvendig ett greps håndtak som standard, bunn hengslede vinduer med snap- håndtak på sider eller i topp.

   

   

   

   

 • Belysning

   

  Et viktig element som ofte blir glemt er riktig belysing. Veranda® kan tilby spotbelysning som er spesielt designet for å kunne integreres i taksperrene. Med skjult ledningsopplegg og fjernkontroll styring er du helt kvitt problemet med løse ledninger.

   

  Veranda kan tilby LED spotter med og uten dimmingsfunksjon slik at du selv kan velge den riktige mengde belysning til de ulike formål. Husk at det er store muligheter for at din nye Veranda kommer til å bli det mest populære rommet i huset ditt, så du vil antagelig trenge både leselys, arbeidslys og koselys. Med integrerte spotter er du forberedt!

   

  • Fjernkontroll
  • Energibesparende
  • Lang levetid
  • Helt integrert
  • Ingen løse ledninger

   

  > Last ned monteringsanvisning av LED lys

 • Pyntesprosser

  Sett ditt personlige preg på din Veranda® med pyntesprosser, buer eller blomsterornamenter. Velg mellom et stort utvalg av detaljer og utførelser og få din Veranda akkurat slik du ønsker.

   

  Din Veranda Comfort og Extreme kan leveres med sprosser innbakt i isolerglasset eller gjennomgående poster, spør din Veranda forhandler om mulighetene.

   

  Pyntesprosser kan leveres  innbakt i isolerglasset. En dekorativ og vedlikeholdsfri løsning. Pyntesprosser kan også leveres pålimt på glasset.

  Pyntesprosser  med  bue kan også leveres innbakt i isolerglasset.
  Nedløp­ fra ­tak renne­ er ­integrert ­i­ hjørneprofilen på Comfort og Extreme, men må tilleggsbestilles på Basic modellene.

  Viktorianske detaljer er tilgjengelig og­ kan ­monteres på­ de ­fleste ­tak fra Veranda.
  Blomsterornamenter i aluminium kan monteres der det er ønskelig, som f.eks under takrennen eller på brystninger
  Border i aluminium kan monteres der det er ønskelig, som f.eks som her under takrennen.

   

   

 • Ventilasjon

   

  En horisontal ventil som nærmest er integrert i glasset monteres i nedre del på den ene siden av din Veranda og i øvre del på andre siden. Ved å åpne og lukke spjeldene etter behov vil du skape en naturlig gjennomstrømming av luft i din Veranda. Veranda horisontal ventil er selvsagt både isolert og fullstendig vanntett,

   

 • Solavskjerminger

   

  De fleste typer fysiske solavskjermingsløsninger som markiser, screen, og persienner kan benyttes  i din Veranda®.

   

  Store ­glassflater­ slipper­ inn­ masse deilig lys, og i den varme årstid følger det naturlig nok også med en del solvarme. Har din Veranda® en solrik beliggenhet kan fysisk solskjerming i tillegg til det soldempende glasset være­ et­ fint­ alternativ. ­Løsninger ­til både innvendig og utvendig bruk  kan leveres med både manuell  eller elektrisk betjening.

   

 • Montering og monteringsanvisninger

   

  Pris i Veranda nettbutikk er basert på at du selv står for oppmåling og montering. Dersom du ønsker pris på produktet ferdig montert, så kontakter du din nærmeste Veranda forhandler som du finner du her eller velger "Hent hos forhandler" og huk av for "ønsker tilbud på montering" når du bestiller varen.  

   

  Se også vårt bildegalleri av prosessen fra Idè til Ferdig Veranda - en selvbyggers erfaring. Under finner du monteringsanvisninger for våre produkter. 

   

   

  Montasjeanvisninger 

  Skyvedører

   

   

  Vinduer

   

  Vinterhager

   

   

  Monteringsvideo Vinterhager

   

   

 • Produksjon og leveranse

   

  Produksjonen foregår ved vår moderne Veranda fabrikk på Storebotn næringspark på Askøy like utenfor Bergen. Alle Veranda produktene produseres på mål etter kundens spesifikasjoner og blir nøye tilpasset vårt klima.

   

  Bestiller du varen levert hjem pakkes glass, moduler og deler på spesialdesignede transportstativer og emballeres forskriftsmessig for å unngå transportskader.

   

   

   

   

   

 • Leveringstid

   

  Vi har ingen standard størrelser på våre produkter, Veranda® produktene produserer fortløpende etter kundens spesifikasjoner.

   

  • På vinterhager og hagestuer med hvitlakkerte aluminiumsprofiler er leveringstiden rundt 6 - 8 uker.
  • For produkter i andre farger enn standard farger må der regnes 2-3 ekstra ukers leveringstid.
  • Lengre leveringstider kan forekomme i ferietid og i høysesong.
 • Tester og kvalitetssjekk

   

  Veranda er en seriøs Norsk produsent og vi forplikter oss til å tilby produkter og komponenter som har blitt testet og er velprøvd i bruk. For å garantere god kvalitet i alle ledd er alle Veranda produkter grundig kvalitetssikret både før og etter fabrikasjon. God teknisk ekspertise sikrer kvaliteten i alle fasene av utvikling, prosjektering og produksjon.

   

  • Produkttester

  Alle produktene gjennomgår en serie av tester og beregninger for tetthet mot luft, vann og vind, holdbarhet mot klimapåkjenninger, U-verdier etc. Levetiden til alle bevegelige deler som hjul og låser etc.blir også nøye validert i hht.sertifiserte beregningsmetoder.

   

  • Du har 5 års reklamasjonsrett

  I samsvar med lovverket gir din Veranda-forhandler 5 års reklamasjonsrett.

   

  • Du får et skreddersydd prosjekt 

  Din Veranda-forhandler har ingen “prefabrikkerte“ produkter på lager. Alt er spesielt tegnet og fabrikkert til ditt prosjekt. Det er grunnen til at din Veranda er unik og original, og spesialdesignet til deg.

   

  • Du får en installasjon av høy teknisk karakter

  Isolering, drenering av regnvann, tetthet, klimapåkjenninger, beregning av vekt og bæreevne er alle elementer som gjør utformingen og installasjonen av din Veranda komplisert og krever god kompetanse og stor nøyaktighet. Din Veranda forhandler sørger for en problemfri installasjon hos deg.

   

  • Du får forenklet dine administrative oppgaver

  Din Veranda forhandler kan veilede deg gjennom alle steg i prosessen fra planlegging til ferdigstillelse. Mange Veranda forhandlere kan også tegne prosjektet ditt i 3D og lage en fotomontasje slik at du ikke skal være i tvil om sluttresultatet. Alle tilbygg og fasadeendringer på huset ditt er søknadspliktig til den kommunen du bor i, dette gjelder også hagestuer og vinterhager. Mange Veranda forhandlere kan hjelpe deg med denne tidkrevende og til dels kompliserte søknadsprosessen.

   

  • Respektere tidsfristene

  Veranda disponerer de siste innovasjoner innen avansert teknologi for å kvalitetssikre leveransen. Din Veranda forhandler vil alltid gjøre sitt ytterste for å respektere de avtalte tidsfrister, og vil sørge for en problemfri installasjon hos deg.

   

   

 • Målskisser

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Forhandlere av Veranda

   

  Enten du vet hva du vil ha, trenger inspirasjon eller begynner på bar bakke - send oss gjerne en forespørsel i skjemaet under!

   

  Ditt verandaprosjekt er unikt, og ved å ta hensyn til alle detaljer helt fra starten av vil du ha størst sjanse til å oppnå et vellykket resultat! Etter at du har fått et akseptabelt prisoverslag fra din Veranda forhandler kan han ta en befaring hos deg for å ta alle detaljer.

   

  Sammen kommer dere fram til beste fargevalg, glassvalg, hvor mange og hvilke åpninger som er mest hensiktsmessig, etc. Slik er du sikker på at ingen detaljer blir glemt under utformingen av din veranda.

   

  Finn din Veranda forhandler!

 • Primære rom eller sekundære rom

   

  Vinterhager fra Veranda® betraktes som P-­ROM når arealet inngår i og brukes som del av boligens øvrige oppholdsrom.

   

  Bruksaral Bra

  Bruksareal BRA er bruttoareal (BTA) minus arealet som opptas av yttervegger.  Boenhetens totale bruksareal. Samlet BRA er P-­rom + S-­rom.


  Primære rom, P-ROM

  P-­ROM er bruksareal av primærdelen. P-­ROM måles til innside  av omsluttende vegger for primærdelen. En samling primære rom (P­-ROM) utgjør bygningens primærdel.


  Sekundære rom, S-ROM

  Det resterende areal kalles S­-rom. S­-rom er bruksareal av sekundærdelen. En samling sekundære rom (S-­ROM) utgjør bygningens sekundærdel. Areal av vegger mellom P-­rom og S-­rom tilhører S-­rom.


  Bruttoarealer BTA

  Bruttoareal­ (BTA) ­er­ ved­ taksering­ definert­ som­ arealet­ som begrenses av omsluttende yttervegg i gulvhøyde og/eller til midt i skilleveggen til annen bruksenhet og/eller fellesareal. Bruttoarealer begrenses av ytterveggers utsider og/eller til midt i skillevegger mot annen bruksenhet/fellesareal.


  Innglassede balkonger generelt, er å betrakte som S­-ROM. Innglassingen kan være i form av enkle glass, isolerglass, glass med smale lufteåpninger mellom glassene, skyvbare glassfelter som kan åpnes/lukkes, glassverandaer i gamle hus (typisk sveitservillaer), vinterhager/sommerstuer.


  Innglassede balkonger er å betrakte som P­-ROM når arealet  inngår i og brukes som del av boligens øvrige oppholdsrom. Balkongen/terrassen ol. framstår ikke lenger som en balkong eller terrasse, men er et fullverdig P­-ROMs areal. Rommet/arealet må brukes i tråd med opplistingene under P­-ROM i gjeldende Retningslinjer for arealmåling.


  Kilde: Norges takseringsforbunds nettsider (ntf.no)

 • TEK10

   

  Byggteknisk forskrift:

  Byggteknisk forskrift av 2010 (vanligvis forkortet til TEK eller TEK10) er en forskrift til den norske­ plan-og ­bygningsloven ­av­ 2008.­ Forskriftens­ offi­sielle­ navn­ er­ FOR­-2010-­03­-26-489 Forskrift om tekniske krav til byggverk.

   

  Den er fastsatt av Kommunal­-og regionaldepartementet 26. mars 2010 og trådte i kraft 1. juli 2010. Byggteknisk forskrift inneholder nærmere utdypning og utfylling av bestemmelser i plan-­og bygningsloven. Forskriften er delt ­i­ fi­re­ deler ­og­ delene­ har­ regler­ ikke ­bare ­om tekniske­ krav­ til­ selve­ byggverket, ­men også om dokumentasjon, tomteutnytting, naturpåkjenninger, uteareal, installasjoner og løfteinnretninger, heiser m.m.

  U-verdi:

  U-­verdi­ eller­ varmegjennomgangskoeffi­sient ­(fram­ til­ 1986­ kalt­ k­verdi)­ er­ et­ mål ­som brukes i bygningsindustrien for å angi en bygningsdels varmeisolerende evne. U-­verdien måles i W/(m²K) og angir den mengde varme som pr. tidsenhet passerer en kvadratmeter av konstruksjonen ved en temperaturforskjell på én grad celsius mellom konstruksjonens to sider. 

   

  Enkelt forklart kan man si at jo lavere tall jo bedre isolasjon. Eksempelvis har en enkel vindusrute en U­verdi på ca. 5 W/(m²K), et moderne to lags energiglass har U­verdi på 1,1 W/(m²K), og  et trelagsvindu fylt med argongass har U­verdi rundt 0,8 W/ (m²K).

   

  I byggeforskriftene regnes U­verdi kravene som gjennomsnittsverdi for de ulike bygningsdelene; yttervegg, tak, gulv, samt vindu/dør/glass inkl. glasstak og glassvegger. I praksis betyr dette at deler av bygningsdelene kan ha dårligere U­-verdi hvis de øvrige har  bedre U­-verdi og på denne måten kompenserer for dette.
   
  Minimumskrav:

  Fra 1.1.2017 er minimumskravet til U­-verdi for et vindu skjerpet fra 1,6 til 1,2 og gjelder alle oppvarmede rom inklusiv delvis oppvarmede glassgårder (kommunikasjonsarealer, frostfrie glass soner o.l.). I forskriftene går det også fram at uoppvarmede arealer som senere kan gjøres om til en oppvarmet del av bygningen også bør isoleres i hht. samme krav. Dette gjelder også uoppvarmede glassgårder (uten varmeanlegg) som f.eks. vinterhager i tilknytning til småhus. I prinsippet betyr dette at alle vinterhager som skal varmes opp nå eller senere skal bygges isolert i hht. TEK10 med gjennomsnitt minimum U­-verdi på 1,2.

  Ved tilbygg til eksisterende bolig:

  Dersom rommet blir en del av bygningens oppvarmede bruksareal gjelder byggteknisk forskrift,  TEK10 § 14­3 «Minimumskrav til energieffektivitet». Her vil både vår Comfort serie og Ekstreme serie fra Veranda innfri kravene i teknisk forskrift. Dersom rommet ikke blir en del av bygningens oppvarmede bruksareal, kan du velge vårt rimeligste alternativ som er uisolerte Basic serie fra Veranda.


  Definisjon på oppvarmet del av bruksareal:

  Den del av bruksarealet som tilføres varme fra bygningens varmesystem og eventuelt kjøling fra bygningens kjølesystem og som er omsluttet av bygningens klimaskjerm (yttervegger, yttertak og gulv).
   
  Ved nybygg:

  Ansvarlig prosjekterende må ta hensyn til boligens totale energiramme, jf byggteknisk forskrift TEK10 § 14­2. Krav til energieffektivitet.
   

 • Bare å bygge, eller spørre noen om lov først?

   

  Frittstående bygninger, tilbygg og fasadeendringer på huset ditt kan være søknadspliktig til den kommunen du bor i, dette gjelder også hagestuer og vinterhager fra Veranda. Kontakt gjerne din kommune for informasjon om din eiendom. Ved en eventuell søknad skal der vedlegges tegninger før og etter endring, situasjonskart, og kvittering på at naboer er varslet. 

   

  Vi i Veranda kan være behjelpelig med utarbeiding av byggemelding og tegninger. Du kan som eier av eiendommen selv sende søknaden eller du kan la Veranda forhandleren ta seg av dette for deg.

   

  Det er den enkelte kommune som setter rammer (utnyttelses grad) for hvor mye areal eller volum som kan bygges på hver enkelt tomt. Utnyttingsgraden er som regel oppgitt i situasjonskart eller reguleringsplaner, kommuneplanens arealdel eller kommunedelplan. De fleste kommuner har nettsider med kartløsning som viser planene for området. Det kan være vanskelig å tolke de ulike planer og bestemmelser og det kan derfor være greit å ta kontakt med kommunen for å finne ut av dette - før du setter i gang.

   

  For å beregne areal etter beregningsreglene kan du bruke veiviseren “hvor stort kan du bygge” på Direktoratet for byggkvalitet sine nettsider. Her ligger også søknadsskjema til byggesaken.

   

  Når du skal bygge noe kan det være søknadspliktig etter pbl § 20­2 eller det kan være unntatt søknadsplikt etter pbl § 20­5 og byggesaksforskriften (SAK10) § 4­1. Dersom det er søknadspliktig kan det enten være at du må engasjere en ansvarlig søker til å søke for deg, etter pbl § 20­3, eller du kan som tiltakshaver (tiltakshaver = byggherre / du som skal bygge noe) søke selv dersom det du skal gjøre kommer inn under bestemmelsene i pbl § 20­4 og SAK10 § 3­1.

   

  Et tilbygg bygges normalt på bakken ved siden av eksisterende bygg og medfører ofte en utvidelse av bygningens grunnflate. Tilbygg til bolig kan tiltakshaver søke om selv. Påbygg er søknadspliktig tiltak som skal lages og innsendes av foretak med ansvarsrett. Skal du bygge noe som avviker fra planene eller som kommer nærmere nabogrense enn 4 meter kan det søkes om dispensasjon fra plan­ og bygningsloven (pbl) § 19­1.

   

  Kilde; NKF Norsk Kommunalteknisk Forening (kommunalteknikk.no)

   

   

   

   

  Hvordan søke om tillatelse etter PBL § 20-4 og SAK10 §3-1:

   

  • Skjema for søknad uten ansvarsrett kan benyttes.
  • Kart i mål 1:1000. Tiltaket må inntegnes på kart og avstand til grense må angis.
  • Hustegninger av eksisterende bygg, plan snitt og fasadetegninger.
  • Hustegninger med tiltaket (vinterhage) inntegnet, plan snitt og fasadetegninger.
  • Skjema «Opplysninger gitt i nabovarsel».
  • Skjema «Kvittering for nabovarsel.
  • Skal du sette opp noe som krever at du søker om dispensasjon fra planer, må dipsensajonen grunngis i eget brev og vedlegges nabovarselet.
  • Eventuelle merknader fra nabo.
  • Eventuell uttalelse fra annen myndighet, f.eks veimyndighet.

   

Finn din favorittmodell og send oss en forespørsel

Dette gikk jo fint! Takk for din forespørsel, du hører snart fra oss!

Vennligst fyll inn obligatoriske felter

Ops, det oppstod en feil! Prøv å sende skjemaet på nytt, eller ta kontakt med oss.

Vennligst bevis at du ikke er en robot

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Verandaguiden

Finn din inspirasjon, les den her eller bestill den hjem!
LES NÅ

Dette gikk jo strålende! Katalogen er snart i din postkasse - god lesning og lykke til med din nye Veranda!

Vennligst fyll inn obligatoriske felter

Ops, det oppstod en feil! Prøv å sende skjemaet på nytt, eller ta kontakt med oss.

Vennligst bevis at du ikke er en robot

BESTILL HJEM
Bruk av informasjonskapsler ! Nettbutikk levert av Digitalbyrået Arego